19 mars 2010

Vindelälvsdraget

Det har gått bra även idag för matte och Culan.
De körde sträcka 14 mellan Gargnäs och Råstrand i 9km.

Före start i Gargnäs.

Sträckan var en härlig skogskörning lite slingrig med någon liten backe. Fint spår med lagomt med snö. En avslutning med 1km körning över Vindelälvens is och till växlingen i Råstrand. Culan har skött sig jättebra! De körde om ett ekipage och blev omkörda av ett. En 13 placering på sträckan. Tiden 24.20.

Culan och matte mot växling i Råstrand.

Ett snöigt Björksele som avslutar den andra dagen på de 40 milen som ska avverkas på 4 dagar i kanske världens längsta draghundstävling!

Här sitter Culan och väntar på att lagkompisarna Linda och Zeke ska komma i mål :)

Laget Plassara stannar totalt efter 2 dagar på en 21 plats. Nu ska inte matte och Culan åka något mer på draget så de önskar de som fortsätter LYCKA TILL!

2 kommentarer:

  1. Vad duktiga ni är Culan och Sophia. Storyn förtäljer inte hur många som startade, men plats 21 låter ändå imponerande i mina öron. Jag äääälskar ju oxå å dra, men jag har aldrig ställt upp i någon tävling.
    Din flickvän Tina :)

    SvaraRadera
  2. Härliga bilder från Draget. Vi tänkte samla ihop oss Kebnekaisor och åka i år, men när det väl kom till kritan så hade ingen riktigt tid och ork. Strävsamma gänget gillar verkligen att dra, här går det undan både framför släden som skidorna. Vilken tur vi har, som har så dragvilliga hundar!

    Siw och Mara med resten av flocken

    SvaraRadera