15 februari 2010

SNÖIGA, ISIGA och LYCKLIGA!


SPRINGA, PULSA, HOPPA, "SIMMA", KRÄLA, fram genom snön. Det är jobbigt men hur kul som helst! Men jag är ju inte dum :) Culan får göra det värsta jobbet att bana väg genom snön och jag går i spåret bakom honom :)

Igår på Alla Hjärtans Dag åkte vi till Serrejaur. Matte tog oss med på en tur i skogen och på "ängen" som är helt täckt med mycke, mycke snö. Solen sken och det var bara några minus grader. "Morfar" har dragit upp ett skidspår eller man kan nog säga HADE dragit upp ett spår för det var inte mycket kvar av det när vi hade varit i farten :)

Jag som trivs bäst under snön fick ju som alltid lite svårt att se för all is som fastnar runt mitt ansikte. Inte för att jag bryr mig så mycket men...

Här har det börjat mörkna och jag och Culan spanar in mot skogen.

Här spanar jag själv... Jag har nämligen kommit på att det har varit fågel i farten. "Morfar" räknade till 14 orrar, både tuppar och hönor som höll till här i morse.

Det fanns massor med gropar som fåglarna hade grävt ner sig i och det var de som jag spanade efter. Det kunde ju finnas någon kvar.

Mikkel Räv har varit ute på jakt...

...och Stampe Stepp har också letat mat.

Och för ni som vet hur högt ett Renstängsel är... det är mycke snö i år!

En liten vilopaus innan jag fortsätter!
Här har jag span på Stampe Stepp.
Vi ses!

2 kommentarer:

 1. Hej på er!
  Vilka fina bilder och de med alla spår var extra intressanta. Jag håller med om att det är super att få springa i snön. Just nu är det under kontrollerade former, jag är slädhund för det mesta. Men snart blir det mer specifik träning på fågel (om det nu finns några), måste bli lite mildare först. Ni verkar ju att ha fler än vi, sicken lycka. Hoppas att vi ses snart!

  Hälsningar från Mara och familjen

  SvaraRadera
 2. Hej på er !
  Va härligt ni ser ut att ha haft det. Själv så har jag fått känna lite ripvittring när vi varit till Storulvån (västjämtland), men dom rackarna är så skygga just nu ...
  Men spännande var det. Vi ska nog dit igen.. hoppas jag...
  Så har matte skaffat mej en sele och idag så har vi gjort drag premiär. Åh, va kul det var. Fick jättemycket beröm av matte som tyckte jag var jätteduktig.

  Ha det gott hälsningar från Mylta
  matte o husse hälsar oxå
  hälsar även till mina kullsyskon

  SvaraRadera