22 november 2009

Utställning i Kiruna


Då var det dags igen. Denna gång i norra Sverige och Kiruna. Vi åkte redan på fredag så vi sov i en stuga i Jukkasjärvi. Tur var väl det för det var långt att åka... Men (hi, hi) jag fick åka i baksätet och hade det jätte mysigt. Mina kompisar på resan var Strävsamma Mario och Stormkullens Cosmos-Carat (Birk, är son till Culan) och de fick minsann åka i hundburen längst bak i bilen. På kvällen åkte vi till Mara och hälsade på och mattarna fick middag och god efterrätt (och ORÄTTVIST vi fick ingenting). Det var kul att hälsa på och se hur Mara bor och hon blev också väldigt glad att se oss.

Domaren hette Åke Sjöström och han skrev så här på lappen till matte:

Mycket god typ och helhetsintryck.
Vackert huvud med bra könsprägel. Fin halslinje. Stark rygg. Kuperad svans, import från Danmark. Bra underlinje. En aning överbyggd, särskilt under rörelse. Kunde vara bättre vinklad bak. Bra vinklad skuldra. Sträv päls som dock kunde vara något längre på kroppen.
Junkl Kv 1 Kk 2

Hmm... det där med pälsen. Hade jag vetat att jag hade för kort päls så hade jag minsann protesterat mera när matte rev bort mitt hår för några veckor sedan. Fast jag tycker att det är rätt skönt, jag blir så varm när jag springer i skogen.

Här står domaren och berättar att jag är för kort i kroppen för hans smak så han ger hon som står efter mig ett hederspris och första platsen. Men det gör ingenting för jag väntar tills jag har vuxit till mig och fått lite jaktmeriter då ska jag visa hur snygg och smart jag är ;)

Och så var denna tripp till ända och vi får åka den långa vägen hem till Arvidsjaur igen.
Förresten Mario fick i Ukl 1 1 Hp, Birk i valpkl 1, 2plac, Mara i Ukl 1 1 Hp Ck, Stormkullens Caxige-Casper (Culans son) blev BIS 2 valp och Strävsam C-Java (Culans syster) fick sitt andra cert!

1 kommentar:

  1. Du är ändå bäst och jag vet att du kommer att visa det när du blir tillräckligt stor för att ta dina jaktmeriter :)

    SvaraRadera