27 augusti 2010

Min första skogsfågel!


Idag har jag fått vara med om något jättekul :) Vi har varit ute i skogen och jagat fågel. Inte bara tränat som vi annars har hållit på med den senaste veckan. Visserligen så har jag haft en hel del fågel i luften även på träningen och matte tycker att jag har skött mig väldigt bra och varit lugn när fåglarna flyger iväg, men det blir ju lite extra spännande när det är på riktigt.
Det var så här:
Jag är ute och söker i skogen zick-zack mot vinden så som jag har fått nedärvt i generna av mina föräldrar :) När jag efter ett slag till vänster springer förbi matte och fortsätter till höger om henne så får jag en god lukt i näsan. Nu är det läge att vara försiktig. Jag stannar. Alla mina instinkter säger att jag ska stå blick stilla. Matte sätter sig ner och väntar med mina kompisar och Magnus följer med mig med bössan.
Han säger "JAA!!!" Jag rör lite försiktigt på mig men jag vet ju inte vart fågeln är. Jag går några meter. "JAA!" igen... och jag fortsätter. Tar meter för meter med Magnus tätt bakom mig men fågeln springer undan. Jag känner spåret efter den så vi fortsätter framåt genom skogen och ut på en liten myr och tillbaka in i skogen igen. Där lyfter fågeln och jag hör ett skott och stannar. Magnus kommer fram till mig och klappar mig. Sen säger han "apport" och då gör jag som jag har lärt mig, springer ut och börjar söka apporten. Där bakom ett träd ligger fågeln, jag tar den i munnen och springer tillbaka till Magnus och då blir han så glad :)
Sen går vi tillbaka till matte, Culan, Peppra och Casper som har hört allt och visar min allra första orrtupp! Matte blir jätteglad och jag får stolt visa upp det jag har apporterat för henne och mina kompisar :)

Så här är historien om min första riktiga jakt på skogsfågel och jag hoppas att det blir många fler!!!

2 kommentarer:

  1. Gratulerer med din første fugl! :-) Det kommer garantert til å bli mange fugler etter deg i årene som kommer fremover :-) Flinka!! :-)

    SvaraRadera