3 augusti 2010

Sorg....


Aquila stammodern till kennel Strävsamma är död.
Hon dog den 29 juli glad och lycklig ute i skogen. Hon blev 11 år och 7 månader gammal.
En snäll och lättsam "tant" som in i det sista var glad och busig. En stor tumör i magen gjorde att hon inte kunde hålla tätt och pinkpölarna kom oftare och oftare. Även orken tog fortare slut. Ena dagen kunde hon springa och va med någotsånär medans nästa dag så gick hon bara bredvid.

Dagen före sin död fick hon springa flera timmar på fjället i Stikkenjokk. Bilderna är tagna där.

Aquila har levt ett bra och innehållsrikt liv. Hon blev Svensk Utställningschampion och Svensk Jaktchampion. Hon hade 3 kullar och blev mamma till 22 valpar. Många av dem har visat framfötterna på både utställningar och jaktprov och många av hennes barnbarn har och kommer också att visa upp sig.

Aquila begravdes i Renviken den 31 juli bredvid sin son Toldo och med en ripa under nosen.

Nu jagar hon vidare i himmelen med husse vid sin sida. För alltid i våra minnen. Saknar dig! /matte Sophia

3 kommentarer:

 1. Vilka fina bilder på Aquila, å så fint skrivet. Kan inte hjälpa det - tårarna rinner.

  SvaraRadera
 2. Säger detsamma vilka fina bilder o fint skrivet. Det är nåt alldeles speciellt att få dela den här sista dagen. Tårarna kommer och vid mina fötter ligger min lilla Strävsamma Mylta och sover.

  SvaraRadera
 3. Hejsan! Gogglade runt och såg att Aquila har lämnat jaktlivet.Jättetrist,en väldigt fin hund. Jag var Aquilas första matte under några år,sambo med Nils under några år i luleå.25 års erfarenhet med korthårsvorsteh. Under googlingen fann jag även att Nils inte längre finns vid liv!Har hört många rykten,om du undrar eller bara vill surra så hör jättegärna av dej! Om inte annat så god jakt och draglycka..
  MVH anna

  SvaraRadera